Redskapen får dig att bli mer effektiv. Året runt.

En enkel lösning året runt kommer från Ventrac. Ventrac-maskinerna är mer än en gräsklippare. Redskapen gör att maskinen levererar gräsklippning men även fräsning, lövblåsning, flytta grenar och trädgårdsavfall, snöröjning med mera. 

Flexibiliteten gör att en maskin kan leverera resultat året om. Att en maskin klarar de allra flesta arbetsuppgifterna är imponerande och kommer spara dig tid och ge mer effektivitet. 


Vår, sommar och höstredskap

Klippaggregat
Ventrac gräsklippare LK520

Med 132 cm klippbredd och en valmöjlighet på 14 olika klipphöjder blir din gräsmatta snabbt klippt. Du ändrar enkelt klipphöjd med hjälp av höjdinställningsspaken. Vi rekommenderar en klipphöjd på 30% av befintlig strålängd när du monterat mulchingsats.


Konturklippare

Ventrac konturklippare är byggd med tre oberoende klippaggregat som sammanförs via frontrullar vilka gör att aggregaten följer underlaget utan att skalpera gräsmattan.
De bakre rullarna gör så att gräsmattan får en fin mönsteraktig finish.
Aggregatet har en arbetsbredd på hela 211 cm och är utrustad med en tiltfunktion för lättare åtkomst vid service och rengöring.


Lövblås
Ventrac lövblås

Ventrac lövblås gör det enkelt att regard stora ytor från löv, grus och mindre grenar. Lövblåsen är av turbintyp och blåser stora mängder luft tystare än konventionella lövblåsar. Typiska användningsområden är lövborttagninga, rengöring av gångvägar, parkeringsplatser och andra ytor.

Munstycket kontrolleras hydrauliskt och kan roteras 360 grader enkelt via reglage från förarplatsen. Kofångaren framtill skyddar munstycket vid trånga användningsområden.


Slyklippare
Ventrac slyklippare

Slyklipparen är byggd för att klippa högt gräs, kraftigt ogräs och sly. En stor öppning framtill gör det lätt för slyn och gräset att matas in i klipparen. Med de tre kraftiga knivarna kan du klippa sly upp till 15 mm i diameter. Klipphöjden är valbar i tre olika höjder; 7,6 cm, 9,2 cm och 10,8 cm.
Slyklipparen är designad så att du lätt kan serva kilrep och spännrullar genom att lyfta på toppkåpan. För att tvätta eller serva knivarna tiltar du enkelt upp hela aggregatet.


Ytfräs
Ventrac ytfräs

Ventrac ytfräs KP540 är byggd för att göra tuffa jobb såsom jämna till obearbetat eller oländigt underlag, t.ex. nyanläggningar. Det går också utmärkt att använda ytfräsen till att förnya ytskiktet på grusplaner, motionsslingor och t.o.m. fräsa bort delar av en gräsmatta. Den kompakta designen gör det lätt att ta sig fram i trånga områden, intill kanter och runt hörn.
De 72 st utbytbara fräständerna mal sönder underlaget av grus, jord eller spån och skapar en ny, fräsch yta. Materialet kan fräsas framåt eller åt den sida som önskas genom den hydrauliska vinklingen av fräsvalsen. Fräsdjupet kan regleras i steg om 3,2 mm per varv, maxdjup: 8,9 cm. Fräsvalsen kan köras framåt eller bakåt beroende på arbetsuppgift.


Vinterredskap

Snöslunga
Ventrac snöslunga

Snöslungan är byggd för tuffa tag och kommersiellt bruk. Det är en 2-stegs snöslunga med en 40 cm/diameter solid inmatare, för bästa snöförflyttning. Den är även utrustad med en 50 cm/diameter stor fläkt som har en kapacitet att flytta dryga 2 ton snö/minut och att kasta snön upp till 12 meter. Helgjutna justerbara släpskor sitter i bakkant på slungan och på sidorna sitter glidmedar i härdat stål, i framkant finns ett vändbart slitstål.


Plog
Ventrac plog

Med en 122 cm bred V-bredd lämpar sig KV550 till smalare gångvägar där bredare blad inte kan användas. Som standardutrustning finns bl.a. hydrauliskt aktiverade sidobladvingar, mekanisk utlösning vid påkörning, justerbara släpskor, vändbara skrapstål och en glidsko för lättare framkomlighet i de tuffaste miljöer.


Vi hjälper dig till rätt resultat

Redskapen ovan är ett urval av redskap till din Ventracmaskin. Kontakta oss för mer information om redskap, användningsområden, service eller reservdelar.